Consilierul lui Zelenski spune că „umbra războiului a căzut asupra Republicii Moldova”

0

Alexei Arestovici, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski susține că războiul, pornit acum mai bine de două luni în Ucraina, va depăși granițele țării sale. Potrivit lui Arestovici, „umbra războiului a căzut asupra Republicii Moldova”. 

„Războiul se extinde și nu se va rămâne în cadrul „operațiunii speciale” și nici măcar în limita granițelor Ucrainei”, a declarat Alexei Arestovici în cadrul unui interviu pentru presa de la Kiev, citat de unian.

Consilierul prezidențial a mai spus că aerodromul din regiunea transnistreană este pregătit pentru posibila aterizare a avioanelor militare rusești, iar apărarea aeriană ucraineană le va putea doborî, dacă va fi cazul.

Arestovici a mai declarat că în contextul tensionării situației din stânga Nistrului, brigada americană cu destinație tactică „Stryker” s-a îndreptat spre frontiera Moldovei dinspre teritoriul României.

Anterior, Alexei Arestovici a spus că războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea dura cel puțin până la sfârșitul anului 2022.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.