Majoritatea covârșitoare a cetățenilor Republicii Moldova susțin că autoritățile informează foarte bine opinia publică pe subiectul crizei COVID-19. Potrivit unui studiu prezentat astăzi de IMAS, de această părere sunt 80 la sută dintre respondenți, 59 % dau o apreciere foarte bună, iar 21 – bună, transmite evenimentul.md.

Alte 4 procente dintre persoanele chestionate spun că autoritățile informează foarte prost. Același număr de intervievați au declarat că foarte prost. În același timp, 12 la sută dintre respondenții sondajului nu au putut să răspundă la această întrebare.

Conform aceluiași sondaj, 43 la sută dintre cetățeni spun că mass media din Republica Moldova reflectă foarte mult și mult despre situația actuală provocată de Coronavirus. Totodată, 11 la sută sunt de părere că foarte puțin, iar 33 de procente – puțin.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 31 martie-8 aprilie, pe un eșantion de 1020 de respondenți din toate raioanele țării. Marja de eroare este de de ±3.1 procente.