Radu Marian, actual deputat PAS, a fost acuzat de aroganță și lipsă de respect față de alegători, asta după ce  pe o rețea de socializare a apărut răspunsul dat de parlamentar unei femei care i-a solicitat ajutorul. Deputatul a pus o condiţie pentru examinarea cererii. Mai exact, deputatul i-a spus să-şi corecteze greşelile gramaticale.

Deputatul Marian, afirmă faptul ca a  primit pe mailul de serviciu o scrisoare de la o doamnă care s-a plâns că are o problemă în instituţia unde lucrează. Alesul parlamentar susține că a rugat-o pe femeie să își corecteze mesajul pentru că acesta era neclar și plin de greșeli gramaticale. Femeia a rămas indignată de acesta atitudine. Radu Marian susţine că regretă comportamentul pe care l-a avut.

„- Era foarte greu de desluşit ce era scris acolo şi nu era vorba de greşeli gramaticale, eu am zeci şi zeci de cereri. Tot ce am rugat este să aranjeze un pic textul. – Doamna v-a răspuns că este dezamăgită, vă veţi prezenta scuze de la ea? Credeţi că este corect? – Îmi pare rău, eu am răspuns că o să ajut în continuare şi am cerut numărul de telefon, dar nu mi-a răspuns”, a declarat deputatul PAS.

Intrebați ce parere au despre comportamentul demonstrat de deputat, analiștii politici sustin că o asftel de atârnare demonstrează lipsa de profesionalism față de alegatori.

„Deputatul nu cunoaşte procedura pe care trebuie să o execute şi unele dintre obligaţiile sale. Este o parte de aroganţă, mie îmi pare că totuşi cetăţenii cu dreptate au criticat aceasta, pentru că atunci când tu reprezinţi o parte, un segment de cetăţeni, eşti responsabil. Trebuie să te comporţi cu stimă faţă de cei care te-au ales”, a declarat Ian Lisnevschi, director companiei „Intellect Group”.

Petiţionara a refuzat să discute cu jurnaliştii. Cazul a fost semnalat de un internaut. Ulterior, pe rețelele de socializare au parvenit critici dure la adresa deputatului PAS Radu Marian. Oamenii i-au recomandat alesului să apeleze la consilierii săi pentru a corecta petiţiile şi să le expedieze instituţiilor responsabile.