Președinții a peste două treimi din raioanele țării și aproximativ 500 de primari din republică au anunțat sprijinul pentru candidatul independent, Igor Dodon. În declarațiile susținute de către aceștea, ei au explicat de ce pun umărul la susținerea actualului președinte de țară și îndeamnă toți cetățenii să-și dea votul pentru Igor Dodon.

Din toate autoritățile publice, anume primarii sunt cei mai aproape de oameni. Ei trăiesc în satele și orașele pe care le conduc și zilnic discută cu oamenii, știu cel mai bine problemele și așteptările lor. De aceasta primarii și președinții de raioane știu cel mai bine și cine are soluții la problemele oamenilor. Cunosc foarte bine ce a făcut și ce n-a făcut Maia Sandu în calitate de prim-ministru, dar și de ministru al Educației. La fel de bine știu câte proiecte bune pentru oameni au fost realizate grație președintelui, Igor Dodon.

Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a declarat că vorbește în numele cetățenilor mai multor raioane din Nordul țării ”care reprezintă diferite etnii și care doresc să trăiască bine într-o țară stabilă, unde fiecare cetățean se respectă reciproc, indiferent de limba vorbită”. Pe oamenii din localitățile noastre îi interesează să aibă drumuri bune, acces la apă potabilă, să fie iluminate străzile”, a subliniat Rusnac. Mai mult, acesta a transmis îngrijorările producătorilor agricoli din nordul țării, care exportă fructe în Rusia, că „dacă se schimbă președintele țării, nu vor mai fi prelungite privilegiile pentru export pe piața rusă, iar agricultorii nu vor mai rezista unei noi lovituri puternice, după seceta nemiloasă în acest an”.

”Maia Sandu vrea să lichideze jumătate din satele țării, să distrugă mai bine de două treimi din raioane. Ce înseamnă aceasta pentru oameni? Pentru un certificat simplu, care acum îl poate lua la primăria din sat, va trebui să meargă zeci de kilometri. Ca să scrie o cerere la cadastru, va trebui să stea în rânduri imense la depărtare de zeci de kilometri de casă. Satele vor continua să moară cu o viteză accelerată. Centrele raionale se vor transforma în sate părăsite”, a avertizat președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă. Alesul local a transmis și un mesaj din partea viticultorilor și vinificatorilor din raioanele de sud, care au solicitat păstrarea posibilității de a exporta în continuare pe piața rusească și în Belarus.

Și președintele raionului Comrat, Ivan Topal care a vorbit în numele raioanelor din UTA Găgăuzia, a menționat suportul pe care-l acordă Igor Dodon populației din regiune. „Igor Dodon respectă și apără tradițiile noastre, are grijă de toți cetățenii, indiferent de etnie și limba vorbită. Noi am votat și vom vota în continuare pentru Igor Dodon”, a spus Topal.

Susținere pentru Igor Dodon a anunțat și fostul primar general al Capitalei, Serafim Urechean, cel care a fost la cârma Chișinăului circa 20 de ani. “Igor Dodon are o experiență, este pregătit pentru a guverna țara, nu a avut posibilitate până la ultimele alegeri parlamentare să activeze la justa valoare, pentru că era suspendat. Să îi dăm posibilitatea să promoveze acele politici, care ar menține stabilitatea Republicii Moldova în plan intern și extern”, a declarat Serafim Urechean.