Deputat PAS: Cei care vor purta de 9 mai Panglica ”Sf. Gheorghe” vor fi amendați

0

Populația trebuie să se conformeze legii și să nu poarte de Ziua Victoriei Panglica ”Sf. Gheorghe”. Declarația a fost făcută de deputatul PAS, Lilian Carp, autorul interdicției Panglicii ”Sf. Gheorghe” și a mai multor însemne.

Parlamentarul a declarat, la o emisiune televizată, că amenzi pe 9 Mai vor fi aplicate, iar poliția deja este instruită în acest sens. Carp a precizat că în primul rând vor fi sancționați ”organizatorii”, iar cetățenilor li se va explica pentru început că nu au voie să poarte asemenea însemne.
”Poliția acum urmează instruirea pentru a preveni mai întâi verbal pe cei care vor purta panglica, pentru că să admitem că mulți din ei habar nu au. Vor fi organizatori, care vor veni și le vor pune-o repede în piept pentru a demonstra că este o acțiune în masă. Pentru început, poliția va aduce la cunoștință că este modificarea legislativă și este interzis de a purta anumite simboluri, ca Z, V și nu știu ce acolo mai au prin cap să le poarte unii. Populația va trebui să se conformeze. E clar că va fi adus la cunoștință și organizatorilor care vor fi consecințele. Și dacă cred unii organizatori că nu vor răspunde în conformitate cu legea, greșesc amarnic. Prevenim organizatorii să nu escaladeze situația, pentru că există Codul administrativ, este modificarea legislației și ei vor răspunde conform legii”, a spus Carp.
Recent, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că oamenii legii au primit indicații să amendeze toate persoanele, care vor purta în ziua de 9 Mai Panglica ”Sf. Gheorghe” scoasă în afara legii de guvernarea de la Chișinău.
”Poliția va acționa exact cum prevede cadrul normativ. Fără devieri. Fiecare angajat din rândul polițiștilor cunosc foarte bine care este norma ce reglementează interzicerea aprobată recent de Parlament”, a declarat Cernăuțeanu.
Întrebat dacă oamenii legii vor amenda și veteranii celui de-al Doilea Război Mondial care vor purta Panglica ”Sf. Gheorghe”, șeful IGP a răspuns: ”Se realizează printr-un proces de constatare a faptei respective care se documentează în procesul unei documentări contravenționale. Se fixează toate circumstanțele. dacă este posibilitatea reală de a documenta cazul la fața locului, aceasta se realizează imediat acolo”.
Amintim, președintele Maia Sandu a declarat că cetățenii vor plăti dur dacă vor continua să poarte Panglica ”Sfântul Gheorghe” după scoaterea acesteia în afara legii. Declarația a fost făcută după anunțul promulgării legii care interzice un șir de însemne, asociate, în opinia autorităților, cu războiul din Ucraina. Pedeapsa pentru aceasta prevede amendă de până la 9000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore pentru persoanele fizice, iar în cazul persoanelor juridice sancțiunea se ridică până la 18000 de lei.
În data de 9 Mai, de Ziua Victoriei asupra fascismului, la Chișinău, va fi organizat Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul nemuritor”. Evenimentul a fost anunțat de Comitetului Național Coordonator ”Victoria”. Ulterior, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a declarat că se alătură acestui Marș. Acțiunea își va lua startul, la ora 09:30, în Piața Marii Adunări Naționale și va continua până la Complexul Memorial ”Eternitate”.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.