Deputatul Ion Babici a avut un dialog cu speakerul lituanian Viktorija Čmilytė-Nielsen

0

Președintele Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Lituania, Ion Babici, s-a întâlnit, astăzi, cu Președinta Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen.

La întrevedere au participat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba; președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, precum și Larisa Voloh, Evghenia Cojocari.

În cadrul discuțiilor, deputatul Ion Babici a mulțumit statului lituanian pentru sprijinul constant acordat țării noastre, subliniind deschiderea Republicii Moldova în intensificarea cooperării interparlamentare.

”Lituania rămâne a fi un partener fidel Republicii Moldova, astfel, mizăm pe amplificarea cooperării, inclusiv la nivelul grupurilor de prietenie și a comisiilor parlamentare. Contăm pe sprijinul dvs. în procesul de integrare în Uniunea Europeană”, a declarat deputatul.  

Au fost discutate prioritățile legislativului de la Chișinău, precum combaterea corupției, dezvoltarea economică, implementarea agendei de reforme. De asemenea, deputații s-au referit la ultimele evoluții din țară și necesitatea identificării unor soluții viabile în depășirea crizei energetice, economice și a pandemiei Covid-19.  

În context, oficialii au convenit asupra unui transfer de experiență din partea Lituaniei autorităților de la Chișinău în mai multe domenii, dar și acordarea expertizei necesare în procesul de aderare la UE.

Președinta Parlamentului Republicii Lituania a exprimat disponibilitatea țării sale în a susține parcursul european al Republicii Moldova și de a contribui în efortul autorităților de avansare în domeniile prioritare.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.