Din „veceuri publice”, în treceri subterane comode. Trei pasaje subterane din sectorul Telecentru au fost renovate

0

Trei dintre cele mai deplorabile pasaje subterane din oraş au fost reparate de Primăria Chișinău. Din veceuri publice, au fost transformate în treceri subterane comode pentru cetățeni.

Este vorba despre subterana de la Gara Auto de Sud, șos. Hîncești 145, subterana de lângă stația terminus al troleibuzelor nr. 9, șos. Hîncești 178 și subterana din preajma Ministerului Apărării, șos. Hîncești 86.

„De acum încolo oamenii pot merge în siguranţă prin aceste spaţii care anterior arătau ca nişte toalete publice.

Lucrările au fost efectuate în timp record şi au inclus:

  • Instalarea copertinelor la intrările în pasajele subterane.
  • Reparaţia scărilor
  • Amenajarea rampei de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale
  • Îndreptarea suprafeței pereților şi aplicarea teracotei
  • Reparația tavanelor
  • Instalarea sistemului de iluminare
  • Curăţarea sistemelor de canalizare pluvială.

În total, costul lucrărilor a ajuns la 4,5 milioane de lei. În preajma subteranelor au fost schimbate stațiile de așteptare și instalat mobilierul urban”, a declarat Ceban.

Anterior ÎM Regia „EXDRUPO” a intervenit în zona din preajma acestor subterane cu decaparea asfaltului și așternerea altui strat, demontarea și montarea bordurilor noi, care au avut ca scop ermetizaurea tronsonului de drum, sub care se află pasajul, pentru a nu permite apelor pluviale să pătrundă și să degradeze pereții și fundația acestuia.

„Voi depune efort ca pana la sfârșitul mandatului, să continuăm lucrările de reabilitare a tuturor trecerilor subterane din capitală, unde nu s-a intervenit de zeci de ani”, a conchis Ceban.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.