Falsuri în certificate de vaccinare antiCovid-19, depistate în PTF Giurgiulești-Galați

0

De la începutul anului până în prezent, în punctele de trecere a frontierei au fost depistate  falsuri în 12 certificate de vaccinare împotriva Covid-19 și în nouă teste RT-PCR. Doar în ultimele 24 de ore, la trecerea frontierei moldo-române au fost identificate trei certificate de vaccinare antiCovid-19.

Cercetați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false sunt trei șoferi de camioane, cetățeni ai Republicii Moldova. Aceștia au fost depistați în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, la ieșirea din țară. 

Bărbații sunt în vârstă de 23, 28 și 33 de ani și sunt originari din raioanele Telenești, Vulcănești și din municipiul Chișinău. Polițiștii de frontieră au confirmat neveridicitatea certificatelor de vaccinare antiCovid-19 în urma verificărilor suplimentare în baza de date. Deși, conducătorii auto au refuzat să dea explicații, totuși ar fi recurs la astfel de acțiuni pentru a fi scutiți de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în alte state. 

În toate cazurile, polițiștii de frontieră din cadrul Direcția regională Sud vor continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, conform art. 361 al. (1) Cod Penal al RM.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.