Guvernul PAS a tăiat din subvențiile alocate pentru procurarea tehnicii agricole

0

Guvernul a tăiat peste 8 milioane de lei din subvențiile prevăzute în acest an pentru tehnica agricolă. Prevederea se conține în hotărârea votată, luni, 4 aprilie, de Guvern cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.
În document se menționează că: ”se propun și unele modificări la anexele nr. 1, nr. 6 și nr. 7 la Regulament, care au scop de optimizare a investițiilor în acest sector. Costurile estimate pentru implementarea propunerii înaintate vor constitui cca 8,4 mil. lei anual, deoarece se preconizează că va fi solicitat sprijin financiar pentru cca 20 tractoare pe an, costul total al cărora ar constitui 12 mil. lei, iar valoarea subvenționată fiind de 70 % din valoarea investiției”.
Totodată, Guvernul menționează că, multe din tractoarele procurate în cadrul fermelor zootehnice nu vor beneficia de sprijinul maxim planificat, deoarece vor cădea sub incidența plafonului de 7 milioane de lei pentru fermele de vaci, sau 5 milioane de lei pentru alte ferme zootehnice, fiind procurate în comun cu alte investiții.
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a explicat că aceste tăieri nu se referă la tractoare, dar la ”tehnica de capacități mare”.
”Bineînțeles că sunt excluse unele poziții în ceea ce ține de tehnica de capacități mai mari, dar în rest totul este menținut”, a spus ministrul.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.