H&M suspendă temporar toate vânzările în Rusia

0

H&M a anunțat că suspendă temporar toate vânzările în Rusia din cauza invaziei Ucrainei, transmite BBC.

Al doilea cel mai mare retailer din lume a declarat miercuri că este îngrijorat de evoluția situației din Ucraina. Într-o declarație oficială, retailerul suedez a spus că este „alaturi de toți oamenii care suferă”.

Potrivit cifrelor recente, Rusia este a șasea cea mai mare piață a H&M, reprezentând aproximativ 4% din vânzările grupului în al patrulea trimestru al anului 2021.

Gigantul modei și-a extins recent prezența în Rusia, inclusiv prin deschiderea de magazine sub alte mărci din portofoliul său, Weekday and & Other Stories. Cumpărătorii ruși pot, de obicei, să comande online haine de la mărcile Monki și Cos.

Retailerul are în prezent peste 150 de magazine în Rusia, conform raportului său anual din 2020, care vor fi acum închise din cauza conflictului. Firma a declarat miercuri că magazinele din Ucraina au fost deja închise temporar „din cauza siguranței clienților și colegilor”.

De asemenea, retailerii de fast fashion Asos au anunțat miercuri că nu vor mai servi clienții din Rusia.

„Pe fundalul războiului care continuă, Asos a decis că nu este nici practic, nici corect să continue comerțul cu Rusia”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Asos.

Boohoo și marca de încălțăminte Nike nu au comentat în mod specific conflictul, dar clienții din Rusia nu mai pot comanda produsele sale online.

Apple a întrerupt, de asemenea, toate vânzările de produse în Rusia, spunând că este „profund îngrijorat” și îi sprijină pe cei „suferiți din cauza violenței”.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.