Inițiativa PSRM: Întreprinderile care vor angaja persoane aproape de vârsta de pensionare vor primi timp de un an subvenții de la stat

0

PSRM propune oferirea mai multor facilități pentru angajatorii, care îi oferă un loc de muncă persoanelor aproape de vârsta de pensionare. Deputatul socialist Alla Darovannaia a declarat în cadrul unei conferințe de presă că se propune extinderea termenului de subvenționare de la 6 la 12 luni a angajatorilor care iau la muncă această categorie de persoane.

“Este o categorie foarte mare și dacă analizăm statisticele persoanelor neangajate, această categorie are o pondere mare, dar nu toți se înregistrează oficial, pentru a fi declarați ca șomeri. Din cei înregistrați oficial în această categorie avem vreo 23%. Am discutat cu această categorie de cetățeni, care au notat riscuri asociate desfacerii contractului individual de muncă, cu salariații eligibili într-un termen de 5 ani la obținerea statului de pensionar pentru limita de vârstă”, a declarat Darovannaia.

Subvenționarea propusă de PSRM va cuprinde plăți lunare în sumă egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent. Inițiativa a fost înregistrată în Parlament.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.