Forțele politice de dreapta diferă de cele de stânga prin viziunile sale și prin valorile pe care le promovează. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat la Ren Moldova. Președintele socialiștilor a adus exemple de proiecte sociale promovate de unii și alții.

“În perioada lui Voronin, pensiile au fost indexate cu 20%, în perioada lui Dodon, indexarea se făcea de două ori pe an, totodată, pensionarii au primit ajutor unic, care a crescut de la 700 până la 1000 de lei. Acestea sunt realizările Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Ce face dreapta: vor să majoreze vârsta de pensionare și spun deschis că asta cere FMI”, a declarat Igor Dodon.

Președintele PSRM a mai explicat care sunt viziunile economice ale partidelor de stânga și a celor de dreapta.

“Noi susținem producătorul autohton și promovăm implementarea platformelor industriale. Ei sunt împotrivă. Legea care prevede facilități pentru comercializarea mărfurilor autohtone în magazinele din țară a fost blocată de Maia Sandu. Dreapta pledează pentru susținerea investitorilor străini. Noi am investit miliarde în satul moldovenesc – proiectul de reabilitare a drumurilor, a iluminatului stradal, alimentarea cu apă, dreapta vrea să lichideze raioanele și satele mici, ca din 900 de primării să rămână vreo 100”, a mai declarat Igor Dodon.

Amintim că în decembrie 2020, parlamentul a susținut inițiativa PSRM de a reduce vârsta de pensionare, până la 62 de ani pentru bărbați și 57 de ani pentru femei. Maia Sandu a cerut ca socialiștii să anuleze legea.