Macron vine la Chișinău să o pregătească pe Maia Sandu înaintea unei decizii negative privind aderarea la UE, spune Boțan

0

Analistul politic Igor Boțan crede că vizita de astăzi a președintelui francez Emmanuel Macron la Chișinău ar avea ca scop „îndulcirea pilulei” înaintea unei posibile decizii negative în privința cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar pilula va fi acceptată de Chișinău, „subminând și pozițiile Ucrainei”, transmite Europa Liberă.

Liderii europeni urmează să decidă la reuniunea Consiliului European din 23-24 iunie dacă acordă R. Moldova, Ucrainei și Georgiei statut de țări candidate, după ce Comisia Europeană își va da avizul, pe 17 iunie, în privința cererilor de aderare ale celor trei țări la UE.

„Părerea mea este că decizia Comisiei Europene va fi mai degrabă pozitivă, însă, în privința Consiliului European, știm că există țări care manifestă un scepticism pronunțat. Mă tem că scopul vizitei lui Macron la Chișinău este să insiste pe măsurile paliative și mă tem că autoritățile moldovene ar putea să accepte o astfel de soluție, lucru care ar submina și pozițiile Ucrainei”, mai spune analistul ADEPT, Igor Boțan.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.