Ne mândrim cu tinerii noștri. Ceban, prezent la Festivalului Concurs municipal de Teatru pentru Tineri „OSTENDE”

0

Festivalului Concurs municipal de Teatru pentru Tineri „OSTENDE”, are loc în capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, 7 trupe sunt participante la acest concurs.

„Am mulțumit echipei Centrului municipal de tineret, membri activi în organizarea și desfășurarea evenimentelor pentru tinerii noștri. Primăria Chișinău susține toate evenimentele ce au ca scop valorificarea tinerei generații. Am propus să creăm grupe de tineri împreună cu actori profesioniști pentru a juca piese pe scenele mari.

Mă bucur că Festivalul Concurs municipal de Teatru pentru Tineri ,,OSTENDE’’ a ajuns la a șasea ediție. Evenimentul are scopul de a crea un spațiu de reflecție asupra actului teatral și de a susține și promova tinerii artiști din domeniul artei teatrale.

Tindem să descoperim şi să promovăm tinere talente și să creăm posibilități de promovare a artei teatrale în mediul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-25 ani, precum și stimularea creaţiei artistice profesioniste și de amatori în domeniul teatral”, a declarat edilul.

Învingătorii în concurs vor fi menţionaţi cu premii băneşti, diplome şi menţiuni, care vor fi oferite de către organizatorii acţiunii în baza deciziei juriului, după cum urmează:

  1. Premii bănești pentru trupe
  • Premiul I – 5000 lei
  • Premiul II – 4000 lei
  • Premiul III – 3000 lei
  1. Mențiuni cu premii bănești
    „Cel mai bun actor în rol feminin” – 1000 lei
    „Cel mai bun actor în rol masculin” – 1000 lei.

În cadrul evenimentului, sunt prezentate piese de teatru de către șapte trupe participante în concurs. Tot în cadrul Festivalului concurs, au fost organizate trei workshop-uri cu tematicile: ”Mişcarea Scenică”, ”Arta Vorbirii”, ”Arta Actorului”.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.