Noul director SIS, membru al unei organizații de masoni?

0

Noul director al Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață, este membru al unei organizații masonice, despre aceasta au scris canalele de Telegram, imediat după ce majoritatea PAS l-a numit în această funcție.

Potrivit declarației de avere și interese personale, pe care Alexandru Musteață a depus-o în calitate de membru CEC, acesta este președinte al Asociației Obștești ROTARY CENTRU din Chișinău. Totodată, pe pagina de Facebook a acestei asociații am găsit fotografii cu Alexandru Musteață, care poartă în gât un ordin al clubului.

Încercând să aflăm care este genul de activitate al Rotary Club, o simplă căutare pe google ne-a aruncat pe site-ul masonrotaryclub.com din SUA, iar presa a scris că este o asociație internațională a masonilor, care se conduce după principiul ajută înainte să te ajuți pe tine și care a pornit în 1905 la Chicago.

Organizația este cunoscută și în România, iar unul dintre membrii acestei asociații, Petru Diculescu, a declarat într-un interviu că „Rotary este de fapt singura structură asociativă în care suntem uniți cu Republica Moldova”.

„În paralel cu asociația, există și Fundația Rotary, creată în 1927, tocmai pentru adunarea de fonduri. Fundația strânge bani din donațiile membrilor, donațiile oamenilor de bine din afară și din moșteniri. În Rotary vii invitat. De exemplu, un membru al clubului are un prieten pe care îl cunoaşte foarte, foarte bine şi îl propune să devină membru. Cel care vrea să intre în Rotary trebuie să dorească să întoarcă societăţii ceva din ceea ce a realizat. În acel moment, naşul îi spune celui ce vrea să devină membru ce aşteptări trebuie să aibă şi în ce va trebui să se implice”, se mai arată în interviu.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.