Aproape 3 milioane de pasageri au trecut prin Aeroportul Internaţional Chişinău în 2019. Numărul e mai mare decât întreaga populaţie a Republicii Moldova. Statistica arată că fluxul e în creştere faţă de anul trecut cu aproape 167 de mii de oameni. Diferenţa e şi mai mare faţă de anul 2017, când erau doar 2 milioane 735 de mii de pasageri. Printre motive se numără diversificarea destinaţiilor aeriene şi îmbunătăţirea confortului în incinta aeroportului, transmite EVENMIENTUL

Moldovenii spun că preferă avionul deoarece e cel mai rapid şi cel mai sigur mijloc de transport.

Numărul pasagerilor care au trecut prin Aeroportul Internaţional Chişinău este mai mult decât dublu faţă de perioada de dinaintea modernizării infrastructurii şi concesionării acestui obiectiv. În 2013, când aerogara era încă administrată de stat,  nu erau mai mult de 1,3 milioane de pasageri. În 1999, prin Aeroportul Internaţional Chişinău au trecut doar 200 de mii de călători, ceea ce înseamnă că în 2 decenii fluxul s-a majorat de 15 ori.

În prezent, 19 companii aeriene operează zboruri regulate şi charter prin Aeroportul Internaţional Chişinău spre 40 de destinaţii din întreaga lume. Anul trecut, au fost deschise şapte curse noi spre Doncaster, Dortmund, Meminghen, Praga, Friedrichschafen, Londra şi Nisa.