O delegație a Primăriei municipiului Chișinău se află în vizită de studiu la Lublin

0

O delegație a Primăriei municipiului Chișinău se află în vizită de studiu la Lublin. Potrivit edilului, reprezentații Primăriei, în frunte cu Viceprimarul de ramură, Ilie Ceban, participă la un program de instruire la Lublin (Polonia), organizat în cadrul Proiectului UE „MOVE IT like Lublin” – inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău.

„Vizita delegației municipale este găzduită de Primăria și Autoritatea de Transport Public (ZTM) din Lublin și are ca scop familiarizarea cu experiența autorităților locale în domeniul transportului public urban.

Pe parcursul aflării la Lublin, conducerea Primăriei și a Direcției generale transport public și căi de comunicație din Chișinău vor avea oportunitatea să ia cunoștință de cadrul normativ de planificare și reglementare a transportului public, căile de comunicație suburbane, modul de organizare a stațiilor de așteptare și să se familiarizeze cu sistemul de parcări urbane din Lublin.

Alte subiecte abordate se referă la modul de tarifare în transportul public, precum și sistemele inovatoare de emitere a biletelor de călătorie.

Agenda vizitei mai cuprinde întâlniri cu conducerea orașului, vizite de documentare la Centrul de monitorizare a traficului și Întreprinderea municipală de transport public”, a declarat Ceban.

Edilul spune că scopul de bază este axat pe modernizarea și eficientizare sistemului de transport public municipal prin preluarea celor mai bune practice europene în acest domeniu, precum și consolidarea capacităților instituționale ale autorităților locale din Chișinău.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.