O nouă Școală de Arte la Vadul lui Vodă, inclusiv cu finanțarea din bugetul Primăriei Chișinău

0

O nouă Școală de Arte la a fost deschisă la Vadul lui Vodă. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că Primăria Chișinău a susținut financiar proiectul de reconstrucție totală a Școlii.

Lucrările au costat aproape 2,07 milioane de lei, dintre care peste 176 de mii de lei au fost alocate de municipalitate.

„Reconstrucția a presupus renovarea pereților, schimbarea acoperișului, a ferestrelor și ușilor, inclusiv din interior. De asemenea, a fost schimbată rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, și instalat un nou sistem de furnizare a electricității. Totodată, a fost procurat mobilier nou în sălile de clasă. La Școala de Arte din Vadul lui Vodă se predau 13 discipline, printre care Pian, Vioară, Vocal, Dans, Desen. Cursurile sunt frecventate de 150 de copii, inclusiv din localitățile vecine. După 7 ani de studii, aceștia primesc diplome de atestare.

La începutul acestui an în Vadul lui Vodă, cu suportul Primăriei Chișinău a fost inaugurat un Havuz de tip pietonal cu show muzical. Investiția a costat bugetul municipal peste 1,64 de milioane de lei, alte 600 de mii de lei au fost alocate de primăria locală. Havuzul se află în fața Casei de Cultură și a Școlii de Arte”, a declarat Ceban.

Edilul spune că din 2020 până în prezent, investițiile Primăriei Chișinău în proiectele de infrastructură din Vadul lui Vodă depășesc suma de 14 milioane de lei.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.