Opinie // Iarna care vine va fi una foarte complicată pentru Republica Moldova

0

Iarna care vine va fi una foarte complicată pentru Republica Moldova, spune ex-premierul Ion Chicu. Potrivit lui, contractul cu Gazprom trebuie renegociat sau cel puțin trebuie de încercat acest lucru.

“Maia Sandu are acum o oportunitate bună să încerce să consolideze societatea. Să consolideze societatea în fața provocărilor majore pe care le avem în față.

Peste două-trei luni vin frigurile, vine iarna. Să dea Domnul să nu am dreptate, dar iarna care vine va fi cea mai grea iarnă din istoria modernă a Republicii Moldova. 

Cred că potențialul, așa cum este limitat, al acestui partid ar impune necesitatea solicitării suportului de la alții. Să convoace oamenii care au un pic de experiență care pot gestiona unele situații și să încerce, cel puțin, să facă acest gest de a solicita ajutor.

Noi ne simțim datori să propunem suport la blocul economic, la blocul social. Noi avem echipă și suntem gata să ajutăm”, spune Chicu.

Fostul prim-ministru mai spune că actualul ministru al Infrastructurii nu este persoana potrivită care ar putea discuta despre renegocierea contractului pentru gaz.

“Spînu nu are ce căuta la Moscova sau la Sankt-Petersburg. El nu este persoana care poate negocia și pe care rușii îl privesc ca om serios.

Eu o rog și îi recomand Maiei Sandu, fie să plece ea, fie să plece prim-ministrul Republicii Moldova, să facă un gest, să încerce să renegocieze acest contract. Lasă rușii să zică nu, dar haideți noi să arătăm că vrem să schimbăm acest contract. 

Sunt absolut sigur că un rezultat, care ar fi mai bun decât ceea ce avem, va fi obținut. Iar dacă nu, înseamnă că rușii au fost așa, nu noi. 

Pentru că noi nu vom fi în stare la iarnă să plătim 1.500 de dolari pentru mia de metri cubi. Nu vom fi în stare, trebuie să înțelegem acest lucru”, a adăugat Chicu.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.