OPINIE // În Republica Moldova se închid maternitățile. Care vă este scopul?

0

Maternitățile din țară se închid una după alta.
Ocnița, Briceni, Dondușeni, Glodeni și acum Făleşti.

Nu avem nevoie de condiții normale pentru ca femeile să nască în siguranță? Le va fi mult mai bine să aştepte ore salvarea, să parcurgă zeci de kilometri pe nişte drumuri hârbuite? Iar cu aşa prețuri la carburanți curând vor fi duse la maternitate cu căruța.

Cât mai multă umilire femeilor, mai mult posibil înjosiți-le! Pentru că ele sunt veriga cea mai rezistentă în fața întregii mizerii pe care au făcut-o guvernări în şir.

Nu, femeile, în cea mai mare parte, nu au schimbat lumea prin discuții despre cum ar fi să fie bine, ele au muncit zi şi noapte, uneori mult peste puterile lor, uneori până la fire cărunte, riduri, palme brăzdate şi piele arsă de vânt sau soare – toate astea prea devreme pentru anii pe care-i au.

Ele, femeile au mers primele cu miile prin munți şi pe mare (o bună parte dintre ele pierzându-şi viața), fără acte, cu bani luați la procente uriaşe, atunci când au ajuns a nu-şi putea întreține copiii.

Ele, femeile, sunt cele care au fost nevoite să renunțe la a fi profesoare, surori medicale, funcționare publice şi au acceptat a spăla veceurile prin țări străine, pentru ca ai lor copii, rămaşi în Moldova, uneori cu străinii, să poată învăța, să aibă o bucată mai bună pe masă, să nu umble iarna în pantofi.

Ele, femeile, trimiteau acele milioane în valută pe care aici în Moldova se cumpărau produse alimentare, produse de primă necesitate, materiale de construcție pentru a repara locuințele, sau a se ridica altele noi, etc.

E dezastru! Voi, guvernanților, vreți să umiliți femeile în aşa măsură ca ele să renunțe la a-şi realiza dorița de a fi mamă? Voi în aşa mod ați decis a stârpi o națiune?

Păi, să nu uitați că femeile sunt în stare pentru copiii lor şi pentru viitorul copiilor, la ceea ce nu este în stare nici o armată.

Sursa: sinteza.org

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.