Patru polițiști concediați și cinci sancționați pentru că nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu conform prevederilor legale

0

 Patru polițiști au fost concediați din Poliție, iar alții cinci au  fost sancționați  prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Trei dintre cei concediați sunt  din cadrul Inspectoratului de Poliție Soroca, iar unul de la Inspectoratul de Poliție Centru a  Direcției de poliție a mun. Chișinău.

Menționăm că la începutul lunii februarie, Direcția Inspectare  Efectiv a IGP (DIE), a inițiat o anchetă de serviciu în privința  a trei angajați ai IP Soroca, care, fiind solicitați la o chemare  ar fi aplicat forța fizică asupra  unor persoane.

Astfel, în cadrul anchetei de serviciu s-a stabilit că polițiștii au încălcat art. 26, alin. (1) lit. a) și lit. n) din Legea nr. 320/2012 cu privirea la activitatea Poliției și statutul polițistului.

La fel, a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special și poliţistul  care a fost prins la data de 18 februarie  beat la volan. 

În urma anchetei de serviciu s-a constatat că polițistul  din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru, la 18 februarie curent, a condus mijlocul de transport de marca Skoda în stare de ebrietate alcoolică.

Totodată, cinci polițiști  de la Inspectoratul de Poliție Ciocana au fost sancționați  pentru că nu au întreprins măsurile necesare în vederea identificării martorilor și acumulării probelor în cazul agresării unei persoane într-un club de noapte de la Ciocana.

Reiterăm, conducerea Inspectoratului General al Poliției nu tolerează asemenea comportament al angajaților, care sunt în măsură să afecteze imaginea Poliției  și a fiecărui polițist, or asemenea atitudine denigrează imaginea angajaților care își fac onest meseria.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.