Poliția va asigura ordinea publică la protestul din 18 septembrie

0

În legătură cu acțiunea de protest anunțată pentru duminică, 18 septembrie, în municipiul Chișinău, Poliția anunță că va fi la datorie pentru a a asigura ordinea și securitatea publică, circulația rutieră, precum și pentru siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentului.

Poliţia solicită cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunea să se desfăşoare în condiţii optime.

Participanții sunt obligați:

  • să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;
  • să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
  • să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de Poliţie;
  • în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Conform declarației suplimentare depuse de organizatorii acţiunii de protest la Primăria mun. Chișinău, a fost solicitat sistarea circulației nemijlocit pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. M.Cebotari și str. Sfatul Țării.  

Astfel, locuitorii Capitalei sunt îndemnați ca, mâine, începând cu ora 15:00, să evite deplasarea cu unitățile de transport pe aceste străzi.

La necesitate, poate să fie sistată circulația rutieră pe tronsonul cuprins între str. S.Lazo – str. M.Cebotari.

Participanții la acțiune sunt îndemnați să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Amintim că Partidul „Șor” planifică să aducă până la 50 de mii de persoane la protestul pe care planifică să-l organizeze duminică în centrul Capitalei.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.