Primăria Chișinău oferă testarea gratuită a profesorilor la COVID-19

0

Cadrele didactice și personalul auxiliar din instituţiile de învăţământ municipale, care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 din diverse motive – sunt testate în continuare gratuit cu teste rapide de diagnostic.

Potrivit primarului general Ion Ceban, la fel, testele sunt repartizate în instituțiile educaționale, iar în caz că cineva dintre angajați simt anumite simptome, se pot testa gratuit.

„Covid pot avea și persoanele care au făcut vaccinul contra infecției. Primăria Chişinău a reușit în urma licitației publice să procure 31 de mii de teste rapide la un preț de 13 lei per unitate, iar în farmacii sunt la un preț mult mai mare.

Testele corespund standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană. Astfel, instituțiile medico-sanitare publice au fost testaţi cu teste rapide până în prezent 3650 de cadre didactice şi personal auxiliar din instituţiile de învăţământ din capitală. 41 de teste au dat rezultat pozitiv”, a declarat Ceban.

Edilul spune că municipalitatea este în continuare alături de profesorii din Chişinău, în acelaşi timp încurajând toată lumea să se vaccineze împotriva COVID-19.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.