Niciodată în centrul capitalei nu vor fi suficiente locuri de parcare. Cel puțin asta afirmă responsabilii de la Primărie, care au mai precizat că pentru a evita aglomerarea, este nevoie de un plan alternativ.

Astfel, a fost constituit un grup de lucru, care va veni cu un raport cu privire la amplasarea parcărilor cu plată. Săptămâna aceasta urmează să fie organizată prima ședință. „Ceea ce a fost publicat anterior este doar o viziune, astfel s-a creat iluzia că necesitate parcărilor se rezolvă prin  crearea locurilor de parcare, nu este adevărat” spun responsabilii.

Primarul general Ion Ceban spunea că asta nu înseamnă că va ajunge pentru toți parcări în centrul capitalei. „Noi vrem să încurajăm oamenii să folosească transportul public, mersul pe jos, transportul alternativ”.

Primăria Chișinău propune un parteneriat public-privat, pentru construcția unor parcări multietajate, întrucât municipalitatea nu își permite asemenea cheltuieli. Mai mult, în zonele mai restrânse s-ar putea de instalat mai multe parklift-uri.