Primăria Chișinău se va alătura Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin, ce se va desfășura la nivel mondial

0

Primăria Chișinău se va alătura Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin, ce se va desfășura la nivel mondial. Potrivit primarului general Ion Ceban, în perioada 22-28 ianuarie, în toate instituțiile de asistență medicală primară, în diferite organizații și instituții vor avea loc acțiuni de informare, ateliere și sesiuni de educație și sensibilizare.

„Pe lângă testele efectuate gratuit, în cadrul campaniei în toate instituțiile de asistență medicală primară din municipiu vor fi distribuite materiale informative și de educație sanitară, broșuri, vor fi proiectate video. Materiale informative vor fi difuzate și în transportul public.

DGAMS își propune să informeze un număr cât mai mare de populație, să crească rata de depistare precoce a patologiei oncologice și să contribuim la o viață de calitate și în siguranță”, a declarat primarul.

Campania de prevenire a cancerului de col uterin în municipiul Chișinău se va desfăura în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA).

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.