Primarul general Ion Ceban spune lucrurilor pe nume în subiectul ce ține de majorarea prețurilor la gaz

0

Primarul general Ion Ceban spune lucrurilor pe nume în subiectul ce ține de majorarea prețurilor la gaz. Edilul afirmă că oficialii de rang înalt din alte țări râd de noi când se vorbește despre așa-zisele negocieri „dominate” de partea Moldovenească.

„Ceea ce nu se spune în spațiul public, primul lucru la ce trebuie să tragem atenție este că nu trebuie să fie dată vina pe cineva. Nici pe exterior, nici pe interior. Atunci când s-a venit în campania electorală nu s-a spus că vor fi probleme, s-a spus că vor fi soluții la probleme. Criza pandemică se trage de mai de mult, despre subiectele la profilul energetic se trage din august. Ei au recunoscut că însuși că atunci când au avut întrevederi cu cei din Federația Rusă, în vară, s-a discutat că trebuie deja începute negocierile. Au toată puterea în stat. Nimeni în Moldova nu a avut o astfel de reprezentanță în stat. Au toată puterea în stat și sunt responsabili pentru toate aceste lucruri. Caută să dea vina pe cine vreți, pe ruși, pe Gazprom, pe Dodon, pe Ceban, pe socialiști, pe guvernările precedente, pe Plahotniuc, etc. Poți să dai vina jumătate de an, un an, gata, după trebuie să te apuci de lucru.

Au avut bani, peste 10 miliarde în cazmaua de stat. Nu poți să arăți cu degetul că este o problemă majoră și nu o poți rezolva. Faptul că nu vrei să te implici e altceva. De dosar penal este procurarea din Olanda și din Polonia a gazelor rusești. Și alocarea de surse financiare pentru Energocom tot pute a dosar penal. Și trafic de influență. Despre contractele care sunt cu indienii, ar putea să fie cu bătaie. Nu am nicio Obiecție aici, dar am foarte mari dubii, pentru că știu în detaliu cum se fac procedurile și cum peste noapte s-au dat aceste lucruri. Am foarte mari dubii că nu s-a mers pe trafic de influență.

Râde o lume întreagă de noi, de la cei care sunt de rang oficial din alte state. Au dominat în negocieri și pac, gazul ne costă de 3 ori mai scump. Toate lucrurile în lanț ne costă mai scump. Eu mă revolt și ei nu ne oferă niciun leu la Primărie. Ceea ce este mai grav, că se încearcă pasarea responsabilității pe factorul extern. Problema este în primul rând în administrație. Și cea mai gravă istorie, există lipsă totală de transparență”, a declarat Ceban.

Amintim că în urma scumpirilor la gaz, Primărie Chișinău trebuie să piardă 300 de milioane de lei.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.