Procuror-şef interimar nou la Procuratura UTA Găgăuzia

0

Procuratura UTA Găgăuzia are un nou procuror-şef interimar. Este vorba despre Nicolae Levandovschi, procuror-şef al Procuraturii raionului Basarabeasca. Acesta a fost desemnat astăzi, 2 decembrie, de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Andrei Roşca, membru CSP, a declarat că Nicolae Levandovschi şi-a început activitatea în organele procuraturii în anul 2008, la Taraclia, transmite IPN. În martie 2012, a fost numit în funcţia de procuror în cadrul Procuraturii municipiului Comrat. Din decembrie 2015, a fost numit procuror al raionului Basarabeasca, pentru un mandat de cinci ani. Potrivit lui Roşca, Levandovschi nu are sancţiuni disciplinare.

Funcţia de procuror-şef interimar al Procuraturii UTA Găgăuzia urmează să fie exercitată concomitent cu cea de procuror-şef al raionului Basarabeasca.

Până de curând, interimatul funcţiei de procuror-şef al Procuraturii UTA Găgăuzia a fost exercitat de către procurorul Victor Cîlcic, desemnat în această funcţie în iunie 2020, prin ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în prezent suspendat din funcţie. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a propus ca Vasile Stoinov să exercite interimatul funcţiei de procuror-şef al Procuraturii UTA Găgăuzia, însă CSP a respins această propunere.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.