Regelui Charles luat la rost: “Ne chinuim să ne încălzim locuințele, trebuie să plătim și parada voastră”

0

Regele Charles al III-lea a fost apostrofat de un britanic, care i-a reproșat că organizează ceremonii costisitoare în contextul în care oamenii se confruntă cu criza facturilor la energie.

Momentul a avut loc vineri, când Charles al III-lea saluta publicul venit ca să o omagieze pe Regina Elisabeta a II-a.

Un bărbat a ieșit din mulțime și l-a apostrofat pe rege cu privire la criza economică.

„În timp ce noi ne chinuim să ne încălzim locuințele, trebuie să plătim și pentru parada voastră. Contribuabilii plătesc 100 de milioane de lire sterline pentru voi, pentru ce?”, a spus bărbatul, potrivit Sky News.

Regele Charles l-a privit pentru o secundă, apoi și-a continuat drumul. 

Înaintea vizitei regelui în Țara Galilor, premierul galez Mark Drakeford a spus că anti-monarhiștii au dreptul de a protesta. Premierul galez a făcut apel la poliție să „recunoască drepturile pe care oamenii le au” atunci când au de-a face cu persoane care se declară vocal a fi împotriva monarhiei. 

Și poliția londoneză a transmis, marți, că britanicii „au dreptul să protesteze” față de monarhie, după un incident între un polițist și un protestatar. Momentul în care acesta se pregătea să afișeze o pancartă a fost filmat și distribuit pe rețelele sociale, potrivit SkyNews.  

Anterior, un alt protestatar care purta o pancartă pe care scria „Nu este regele meu” a fost scos de poliție din zona Palatului Westminster. Momentul a avut loc când regele Charles urma să sosească pentru a se adresa parlamentarilor în Westminster Hall. Luni după-amiază, un tânăr de 22 de ani a fost arestat în Scoția, după ce l-a huiduit pe Prințul Andrew. Organizațiile care militează pentru libertatea de exprimare s-au declarat îngrijorate de acțiunile poliției.  

Aproape o treime dintre familiile din Marea Britanie vor trăi la limita sărăciei în această iarnă, în condițiile în care facturile la energie urmează să crească din nou în ianuarie. Factura medie a gospodăriilor a crescut deja cu 54% în acest an, ceea ce i-a forțat pe mulți britanici să aleagă între „încălzire și mâncare ”. Economiștii spun că factura medie a ajunge la 5.000 de dolari pe an, adică în jur de 4.200 de lire sterline, scrie CNN.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.