Șantier pe unele străzi din capitală: Vezi zonele pe care să le ocolești

0

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din mun. Chişinău au fost executate și pe parcursul săptămânii trecute de către Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație.

Potrivit primarului general Ion Ceban, s-a intervenit cu lucrări de reparație și salubrizare a drumurilor și trotuarelor, trasarea marcajelor rutiere, montarea și mentenanța indicatoarelor, curățarea și reparația sistemului pluvial, precum și cu acțiuni de reparație și întreținere a iluminatului public.

„ÎM Regia „Exdrupo” a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de circa 5 mii m2, iar o suprafață de peste 10 mii m2 a fost supusă lucrărilor de frezare. Cel mai mare volum a fost executat pe str. Calea Ieșilor, unde continuă pregătirea drumului pentru prelucrarea cu tratamentul bituminos de tip Slurry Seal, prin acțiuni de frezare și plombare a segmentelor mai deteriorate, dar și de reparație a canalizării pluviale.

Pe bd. Renașterii Naționale s-au făcut lucrări masive de frezare a asfaltului uzat pe o suprafață totală de circa 9 mii m2, de fortificare a casetelor în zona stațiilor de așteptare și de montare a bordurilor.

Acțiuni de frezare a părții carosabile s-au întreprins și pe str. Cuza Vodă, iar pe străzile Sarmizegetusa și Socoleni s-au montat borduri, în cadrul lucrărilor de reabilitare a zonelor pietonale.

În același timp, pe străzile Petricani, Grădina Botanică, Uzinelor, Mircea cel Bătrân, Alecu Russo, București, Cuza Vodă, Lunca Bîcului și Calea Basarabiei s-a lucrat la reparația canalizării pluviale, iar pe alte 19 străzi au fost curățate 128 guri de captare a apelor pluviale.

De asemenea, muncitorii Exdrupo au continuat aplicarea marcajelor rutiere, prioritate având trecerile pietonale din preajma instituțiilor de învățământ. Astfel, în perioada de referință au fost trasate marcaje transversale pe o suprafață totală de 1,2 mii m2, intervenindu-se pe 27 de străzi din oraș”, a declarat Ceban.

În aceeași perioadă, s-au montat 65 indicatoare rutiere noi, iar alte 87 unități au fost supuse lucrărilor de mentenanță.

Totodată, au continuat acțiunile de spălare a părții carosabile, care au vizat 36 artere din oraș.

În cadrul lucrărilor de reabilitare a celor trei străzi din centrul istoric al capitalei (Pachetul II), pe strada 31 August 1989 s-a reușit urgentarea lucrărilor la rețelele subterane pe segmentul Ciuflea, cu reducerea timpului de executare cu două zile, față de cel prognozat, astfel încât tronsonul de drum a fost redeschis pentru deplasare.

Tot pe str. 31 August 1989, tronsonul Maria Cebotari – Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, se execută lucrări de suplinire a fundației cu piatră spartă. La fel, se lucrează la amenajarea zonelor pietonale și a parcărilor longitudinale.

Pe str. Tighina se execută lucrări de pozare a țevilor de canalizare pluvială, iar în zona Pieței Centrale au fost inițiate lucrările de amenajare a trotuarelor.

În același timp, pe str. Alexandru cel Bun lucrările înregistrează un progres de circa 32%.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.