Secretarului executiv al PSRM: Președintele r. Cahul este pedepsit de guvernare, pentru că și-a asumat să ajute 100 de mii de refugiați

0

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă, este pedepsit cu un dosar penal pentru că și-a permis să ajute 100 de mii de refugiați din Ucraina. Declarația îi aparține secretarului executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, și a fost făcută în timpul protestului din scuarul judecătoriei Cahul, unde este examinată cerere de arestare a lui Cenușă.

“Acest om demn azi este dat pe mâna unor procurori putrezi, pe mâna unei justiții televizate. Dragi prieteni, am văzut acel demers al procurorilor, al CNA, scris pe genunchi cu niște fraze politice, că și-a permis prea mult, că este abuz de serviciu, că și-a asumat răspundere. Dragi guvernanți, da, Cenușă, președintele r.Cahul, și-a asumat răspundere ca să primească aici, în Cahul, 100 de mii de refugiați, să le organizeze alimentație, să participe cu echipa la această misiune umanitară. Președinții noștri au primit peste 90% din refugiați și asta este aprecierea guvernării. Doar pentru că Cenușă a spus public că r.Cahul are nevoie de susținere materială din partea Chișinăului, peste o săptămână dosarul este desenat. De ce era nevoie de a-l închide pentru 72 de ore? Noi suntem aici pentru a-l apăra pe dl Cenușă. Cerem instanței de judecată eliberare din sala de ședință și să fie readus în funcție și să conducă raionul”, a declarat Vlad Batrîncea.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.