Secția de imagistică medicală din cadrul Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, a fost renovată și dotată cu cel mai performant tomograf

0

Secția de imagistică medicală din cadrul Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, a fost renovată și dotată cu cel mai performant tomograf computerizat existent actualmente în republică.

Potrivit primarului general Ion Ceban, banii au fost alocați din bugetul municipal.

„Este cel mai important proiect medical din ultimii 30 ani. Tomograful computerizat Revolution EVO Gen 2 este conceput pentru diagnosticarea maladiilor ascunse, obținerea imaginilor rapide şi de înaltă calitate și dă posibilitatea să detecteze problema potrivită într-un stadiu incipient și să ofere tratament eficient.

Zilnic, acest aparat medical poate efectua investigaţii la circa 10 persoane, asta permite optimizarea timpului medicilor și pacienților, precum și calculează doza potrivită de radiații pentru pacient, oferind în același timp calitatea corectă a imaginii. Astăzi, Secția imagistică medicală din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, dispune de o gamă largă de echipamente radiologice de ultimă generație şi cuprinde mai multe proceduri imagistice, inclusiv: radiografie, radioscopie, tomografie computerizată, investigații care permit studierea întregului corp uman”, a declarat Ceban.

Aceste investigații sunt efectuate de medici profesioniști cu pregătire profesională atât în țară, cât și peste hotarele Republicii Moldova.

„Punem accentul în continuare pe depistarea precoce a oricărei maladii şi un diagnostic precis al acestora. Şi Secția de diagnostic din cadrul spitalului a fost reparată şi dotată cu utilaj medical performant şi mobilier în ultimii 2 ani, la fel din sursele bugetului municipal. Vom continua să investim în sănătatea oamenilor, pentru că ne dorim în municipiul Chișinău un sistem medical puternic și bine organizat”, a precizat edilul.

Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” în acest an, în luna noiembrie, împlinește 193 de ani de la fondare.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.