Serviciul Vamal continuă controalele la parcurile de dezmembrări auto. Ce au depistat vameșii la Briceni

0

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal continuă controalele la parcurile de dezmembrări auto în scopul identificării mijloacelor de transport cu numere străine vândute la piese, care nu au fost vămuite conform procedurii legale.

De această dată, controlului vamal a fost supus un parc de dezmembrări din orașul Briceni.

Angajații echipelor mobile au identificat 12 mijloace de transport, care au fost declarate prin acțiune la introducerea în țară și nu au fost scoase de pe teritoriul Republicii Moldova după expirarea termenului de 180 de zile, așa cum prevede legea.

Cele 12 automobile de mărcile „BMW”, „Mercedes”, „Nissan”, „Volkswagen” și „Skoda” se află în stare dezasamblată, fiind înmatriculate în diferite țări, printre care Germania, Franța, Lituania etc.

Ofițerii vamali urmează să identifice persoanele care au declarat prin acțiune autoturismele la intrare în țară, în vederea atragerii la răspundere în conformitate cu prevederile art. 287, pct. (17), Cod Contravențional al RM. Aceștia riscă amenzi de până la 4500 de lei cu scoaterea autovehiculelor din țară.

Atenționăm că, potrivit legislației în vigoare, în cazul în care mijlocul de transport nu este scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit de legislație și acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese), organul vamal va încasa drepturile de import.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.