Șofer de autocar moldovean, prins la vama română cu țigări de contrabandă în vehicul

0

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, într-un autocar, ţigări de provenienţă duty-free în valoare de peste 13.000 de lei, nedeclarate şi ascunse în compartimentul destinat bagajelor, în vederea introducerii lor în mod ilegal în ţară.

În data de 23 martie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 42 de ani, care conducea un autocar cu destinaţia Timişoara.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, disimulate printre coletele aflate în compartimentul destinat bagajelor, 17.800 de ţigarete (890 de pachete de ţigări) de diferite mărci, de provenienţă duty-free.

Conform prevederilor legale în vigoare, a fost dispusă măsura reţinerii bunurilor descoperite, în valoare totală de 13.350 de lei, şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 8.000 de lei.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.