Spînu, despre procurarea energiei electrice pentru iunie: Suntem în discuții direct cu MGRES și cu partenerii cu Ucraina

0

Până la sfârșitul acestei luni, Chișinăul ar putea semna un nou contract de livrare a energiei electrice cu centrala de la Cucriugan (MGRES) sau cu o companie din Ucraina. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă. Decizia de a organiza negocieri la direct, fără anunțarea licitației, a fost luată de către Comisia pentru Situații Excepționale.

“Energocom va iniția procedura de negociere directe. Suntem în discuții cu MGRES și cu partenerii cu Ucraina. Până la finele lunii vom avea contractele semnate și vom anunța care au fost deciziile”, a explicat Andrei Spînu.

Precizăm că în mai, guvernarea a semnat un contract cu centrala de la Cuciurgan pentru livrarea energiei electrice la un preț de 59,5 dolari pentru un MW per oră. Contractul a fost semnat pentru o singură lună, iar în schimb Guvernul PAS a eliberat o autorizație de mediu pentru Uzina Metalurgică de la Rîbniţa.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.