Starea de urgență, prelungită la Chișinău: Restricțiile anunțate oficial

0

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a prelungit, până la data de 15 ianuarie 2022, starea de urgență publică în sănătate și a decis instituirea alertei „Cod Galben” pe teritoriul Capitalei.

Comisia a redus gradul de alertă de la „Cod Portocaliu” la „Cod Galben” și a dispus purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile închise și la evenimentele publice din spațiile deschise, unde sunt aglomerații.

În același timp, experții în sănătate au atenționat că, în contextul sărbătorilor de iarnă, agenții economici din domeniul HoReCa și organizatorii de activități să limiteze organizarea meselor festive și a petrecerilor corporative.

În cazul organizării unor astfel de evenimente, vor fi obligatorii următoarele reguli: ocuparea până la 50% din capacitatea sălii, păstrarea distanței fizice între scaune și mese, accesul doar cu prezentarea certificatului COVID-19.

În cadrul evenimentelor organizate de sărbători, inclusiv concerte și târguri, vor fi obligatorii următoarele reguli: purtarea măștii de protecție; consumul alimentelor și al băuturilor fierbinți doar în locuri special amenajate; respectarea distanței fizice de 1 metru între persoane; certificat COVID-19 pentru personalul și comercianții de la evenimentele festive și târguri; amplasarea tarabelor la o distanță de cel puțin 5 metri, a meselor – de cel puțin 3 metri.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.