Tentativă de contrabandă cu bijuterii, deconspirată la Aeroport

0

Funcționarii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră au anihilat o tentativă de scoatere ilicită a unui lot de articole presupuse a fi din aur, care urma să ajungă în Turcia.

La data 31 martie curent, în jurul orei 19:40, la sectorul plecare pasageri al postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice de ieșire din țară o doamnă în vârstă de 48 ani.

Controlului vamal, doamna de naționalitate ucraineană a declarat că transportă cinci unități de bijuterii din metale prețioase.  

Ulterior, ca rezultat al controlului special de securitate, cu ajutorul intrascopului cu raze X de tip Rapiscan, în bagajul de mână au fost depistate 34 lanțuri din metal, aparent prețios de culoare galbenă, nedeclarate controlului vamal și ascunse printre lucrurile personale, în scopul transportării frauduloase a acestora.

Din explicațiile doamnei cele 34 lănțișoare cu o greutate totală de 316 gr. sunt din aur. 
Marfa presupusă a fi din aur a fost reținută în vederea efectuării expertizelor de specialitate şi cercetării tuturor circumstanțelor.

Doamna și-a continuat zborul, dar riscă să fie sancționată în conformitate cu prevederile art.287 Cod Contravențional al Republicii Moldova. 

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.