Tentative de trafic ilegal: Telefoane, piese auto uzate și cosmetică

0

Angajații Serviciului Vamal au prevenit 13 tentative de trafic ilegal de mărfuri în perioada 24-30 decembrie.

Potrivit Serviciului Vamal, zece dintre acestea au fost înregistrate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni.

Au fost depistate bunuri precum: telefoane mobile, camere de supraveghere video, articole de mobilier, piese auto uzate, articole vestimentare, produse cosmetice, suplimente pentru sportivi ș.a. 

O tentativă de transportare ilegală a mărfurilor a fost contracarată și de ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. Cazul a fost înregistrat în urma stopării și efectuării controlului fizic al unui autoturism de model Mitsubishi Pajero, pe traseul Chișinău-Anenii Noi. 

În rezultatul controlului de specialitate, ofițerii vamali au depistat un lot de articole vestimentare, transportate în lipsa actelor de proveniență legală.

Produse cosmetice în cantități comerciale, dar și alte bunuri nedeclarate au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău și Sculeni.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

– 70 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

– 13 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3.000 la 4.500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.