Trei acte falsificate și un caz de trafic ilicit de mărfuri

0

Două asigurări auto cu indici de falsificare și transport ilicit de bunuri, sunt ilegalitățile consemnate în ultimele 24 de ore, la frontiera de est a țării. 

Un șofer de cursă lungă, cetățean al Uzbekistanului s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Tudora, pentru a-i fi autorizată intrarea în Republica Moldova. Însă, ceea ce au constatat polițiștii de frontieră l-a mirat pe bărbatul de 51 ani. Asigurările auto internaționale nu corespundeau unor acte autentice. “Nu cunosc nimic despre cele depistate. Cărțile verzi le-am ridicat înainte de a porni în călătorie de la compania unde lucrez. Cum au fost perfectate îmi este necunoscut.”, a declarat conducătorul auto în timpul controlului de frontieră. Pe numele acestei persoane a fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art.361, alin.(1) Cod Penal al Republicii Moldova. 

Un alt șofer este documentat și cercetat pentru transportarea ilicită a unui lot de mărfuri. În baza unei informații operative, ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Est a IGPF au stopat pe traseul R-31 un mijloc de transport, la volanul căruia se afla un conațional de 45 de ani. Bărbatul transporta marfă în asortiment din Ucraina în Republica Moldova. În urmă cercetărilor s-a depistat că marfa este nedeclarată și urma să ajungă pe piața din orașul Bălți. 

În continuare cazul este cercetat sub toate aspectele legale, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. 

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.