Trei moldoveni, prinși cu certificate COVID-19 false la frontieră

0

Trei moldoveni au fost prinși cu certificate COVID-19 false la frontieră.

Cazurile au fost înregistrate ieri, 20 ianuarie 2022, în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Giurgiulești-Galați, transmite evenimentul.md.

Potrivit Poliției de Frontieră, primul cetățean cercetat este un locuitor al raionului Cahul, în vârstă de 28 de ani. Acesta a prezentat la controlul de frontieră certificatul de vaccinare anti-COVID-19, semnat și eliberat în Republica Moldova. 

În urma verificărilor în baza de date, polițiștii de frontieră au stabilit că tânărul nu se afla în țară atunci când s-a imunizat. 

Cu referire la cele depistate, tânărul a declarat că nu își amintește când i-ar fi fost administrat vaccinul.

În cel de-al doilea caz, documentată este o persoană de gen feminin, în vârstă de 41 de ani și originară din raionul Ceadâr-Lunga. Este vorba despre aceeași ilegalitate, despre care cetățeana spune că a uitat când s-a vaccinat și unde și-a administrat vaccinul.

În PTF Sculeni, o tânără de 31 de ani, cu viză de domiciliu în raionul Drochia, a prezentat la controlul de frontieră rezultatul negativ al testului PCR COVID-19. 

În rezultatul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că documentul nu este veridic. Audiată, pasagera a susținut că și-a perfectat actul la o clinică specializată, unde i-au fost prelevate și probele necesare.

Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. Certificatul a fost transmis pentru efectuarea expertizei. 

În funcție de rezultat se vor efectua încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.