Trei persoane s-ar fi imunizat împotriva Covid-19, doar pe hârtie

0

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest efectuează cercetări pe numele a doi conaționali și a unui italian pentru uz de acte contrafăcute. Incidentele au fost înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute în punctul de trecere a frontierei Leușeni. 

Pentru a fi scutiți de regimul carantinei doi soți din Chișinău, de 29 și 33 de ani, au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare ca dovadă a imunizării împotriva virusului Sars-cov-2. Documentele ar fi eliberate de instituții medicale autohtone. În urma verificărilor polițiștii de frontieră au constatat că în ziua imunizării cei doi soți nu se aflau pe teritoriul Republicii Moldova. 

Într-un alt caz, înregistrat pe sensul de ieșire din țară, este vizat un cetățean italian. Pentru a nu fi amendat că nu a respectat termenul de autoizolare,  pasagerul de 46 de ani a prezentat un certificat de vaccinare ca dovadă a imunizării la o clinică specializată din Republica Moldova. Conform informațiilor privind traversările înregistrate, italianul nu se afla pe teritoriul țării noastre când și-a administrat vaccinul. 

La audieri persoanele vizate au declarat că s-au imunizat, dar probabil s-a comis vreo eroare la introducerea datelor. 

În continuare cazul este cercetat în vederea elucidării circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate pentru atragerea la răspundere.

INFORMARE: pe faptul depistării a certificatelor de vaccinare Covid-19 cu semne de falsificare, în perioada anului 2021, organul de urmărire penală al IGPF a pornit 43 de cauze penale în care figurează 43 de certificate eliberate de instituțiile medicale (din RM – 42 certificate, Federația Rusă – 1 certificat). Pentru anul curent, au fost inițiate 14 cauze penale și ridicate 14 certificate de vaccinare cu însemnele autorităților medicale din țară.
 

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.