Un autoturism căutat de autoritățile bulgare, identificat la trecerea frontierei

0

Un tânăr moldovean a rămas fără mașina pe care și-ar fi procurat-o în urmă cu jumătate de an, după ce s-a depistat că automobilul se afla în căutare internațională, ca fiind furat pe teritoriul Bulgariei. 


Incidentul a fost înregistrat ieri, 25 ianuarie curent, în punctul de trecere a frontierei Cahul. Pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un conațional în vârstă de 22 de ani, originar din raionul Cahul. Tânărul se afla la volanul unui autoturism de model Audi Allroad cu numere de înmatriculare românești.


În procesul de verificare a actelor pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au identificat, conform sarcinii Interpol, că autoturismul este dat în căutare internațională de către autoritățile din Bulgaria.
Fiind întrebat, conducătorul auto a declarat că nu cunoaște nimic  despre cele depistate. Tânărul și-ar fi procurat autoturismul în vara anului trecut în România, ca urmare a accesării unui anunț de vânzări de pe internet, unde se propunea spre vânzare autoturismul dat. A procurat automobilul de la un cetățean român cu încheierea unui contract de vânzare-cumpărare și a perfectării unei procuri pe numele său, fără a avea nici o bănuială că ar putea fi nereguli.


În repercusiune, polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a ilegalității,  autoturismul fiind indisponibilizat pe teritoriul SPF Cahul până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.