Un centru comunitar pentru persoanele în etate, construit la Budești

0

Suburbia Budești se dezvoltă datorită Primăriei Chișinău. Municipalitatea finalizează a unui centru comunitar de zi pentru persoanele în etate.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în cadrul centrului, vârstnicii vor beneficia de consultații psihologice, juridice, sociale. De asemenea, vor fi organizate diferite activități culturale.

„Centrul va fi și o platformă a întâlnirilor dintre generații, unde persoanele în etate cu o vastă experiență în diverse domenii vor face un schimb de opinii cu tinerii care abia încep să pășească independent în viață.

Capacitatea centrului este de 100 de metri pătrați. La intrarea în clădire este și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Lucrările de construcție și amenajare urmează să se încheie până la sfârșitul anului. Tot cu sprijinul Primăriei Chișinău a fost consolidat peretele de suport al Centrului de Sănătate din Budești. Lucrările, care au costat 157 de mii de lei, au inclus și reparația intrării în punctul de vaccinare, amenajarea unei parcări și a fântânii din preajmă”, a declarat Ceban.

Costul total al proiectului este de 1,4 milioane de lei, dintre care aproximativ 75 la sută reprezintă investiția Primăriei Chișinău, restul este contribuția locală. În ultimii trei ani, investițiile Primăriei Chișinău în proiectele de infrastructură din Budești au fost de peste 10,3 milioane de lei.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.