Un fost deputat PSRM spune care sunt soluțiile pentru a opri criza din transport

0

”Există trei scenarii pentru soluționarea problemei transportatorilor, însă doar unul este real: guvernul trebuie să compenseze parțial transportatorilor costul biletelor”, susține Oleg Lipschi, ex-deputat PSRM, vicepreședintele Uniunii Transportatorilor și Drumarilor.

În opinia sa, guvernul ar putea, în primul rând, să nu facă nimic, să nu reacționeze. Doar că acest lucru va conduce la prăbușirea sistemului transporturilor de pasageri, deoarece transportatorii pur și simplu nu vor mai putea face față tarifelor mari la carburanți.

În al doilea rând, guvernarea ar putea alege o cale simplă – să majoreze tarifele. În acest caz, majoritatea pasagerilor nu va putea plăti pentru călătorie, ceea ce, la fel, va conduce la un colaps al sistemului de transporturi pentru pasageri, întrucât oamenii nu vor putea beneficia de serviciile acestora.

În al treilea rând, statul trebuie să intervină în această situație și să returneze transportatorilor o parte din accizele la carburanți ori să plătească compensații pentru fiecare pasager.

Oleg Lipschi consideră că ar fi rezonabil să se plătească compensații pentru fiecare pasager. „Statul are nevoie de transport pentru cursele regulate din interiorul țării. În cazul acestor curse de importanță socială, guvernul trebuie să compenseze parțial transportatorilor costul biletelor”.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.