Un șofer băut i-a luat la pumni pe ofițerii INSP, la Cimișlia

0

Doi polițiști de patrulare au fost agresați, după ce au tras pe dreapta un automobil la volanul căruia s-ar fi aflat un tânăr în stare de ebrietate. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în apropiere de ora 23:00, în apropiere de localitatea Ecaterinovca, din raionul Cimișlia.

Silvia Vetcu, ofițerul de presă al INSP, a declarat că polițiștii erau implicați în monitorizarea traficului rutier când au observat un automobil de marca Mercedes, care se deplasa neadecvat.

„Fiind stopat de polițiști, șoferul a refuzat să prezinte actele și a avut un comportament agresiv. Totodată de la șoferul Mercedesului se simțea un miros puternic de alcool. Acesta a fost somat să se subordoneze cerințelor legale ale polițiștilor și sa fie testat alcoolscopic, însă dânsul a refuzat categoric, a aplicat violența față de polițiști și a deteriorat uniforma de serviciu a acestora, dar și mijloacele din dotare (Bodycamera), fapt ce i-a determinat pe polițiști să aplice legal mijloacele speciale, pentru imobilizarea persoanei”, a precizat Vetcu.

Bărbatul a fost escortat la Inspectoratul de poliție Cimișlia unde a fost identificat și documentat conform legislației.

Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Baiuș din raionul Leova, de 26 de ani. Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru refuzul stabilirii stării de ebrietate, totodată a fost inițiată procedură contravențională pentru opunerea de rezistență colaboratorilor poliției aflați în exercițiul funcțiunii, ulterior dacă în urma examinării cazului se va constata că fapta întrunește elementele componente ale infracțiunii, acesta urmează a fi cercetat penal conform art.349 din Codul Penal, pentru „ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.