Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a prezentat problemele cu care se confruntă autoritățile locale în gestionarea crizei refugiaților

0

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, cheamă guvernarea să nu mai organizeze “parade de PR” la centrele de plasament pentru refugiații din Ucraina, dar să ajute autoritățile publice locale în gestionarea acestei crize. În cadrul unei conferințe de presă, Batrîncea a prezentat principalele probleme cu care se confruntă autoritățile locale.

“Mai multe raioane s-au adresat după asistență la Guvern și jumătate dintre acestea nu au primit nici un suport, iar acele care au primit, au primit doar 30%-40%, sau chiar 10%-20% din suma necesară. Nu înțelegem criteriile alocării resurselor financiare”, spune Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului spune că o altă problemă raportată din teritoriu este faptul că guvernarea, la alocarea resurselor financiare, ia în calcul doar cheltuielile care au fost făcute după ce Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat centrele de plasament. “Dar aceste centre au fost create din prima zi, până la autorizare, cum se vor lua în calcul acele zile?”, întreabă Batrîncea.

Socialistul a vorbit și despre problema primăriilor mici, care au venit în ajutorul refugiaților, dar nu au primit nici un leu de la Guvern. “Primăriile sătești care depun efort pentru a primi refugiați, dar nu sunt luați în calcul”, a subliniat Vlad Btrîncrea.

Vicepreședintele Parlamentului le-a mulțumit tuturor reprezentanților din cadrul administrației publice locale pentru implicare și pentru ajutorul pe care l-au acordat refugiaților, dar a avut un apel și pentru guvernare: “Nu veniți în teritoriu ca mari șefi, dar să respectați autonomia locală și să vedeți cu ce îi puteți ajuta”.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.