VIDEO// Papa Francisc a sărutat drapelul Ucrainei trimis din Bucha și a condamnat masacrul comis de ruși

0

Papa Francisc a condamnat miercuri ”masacrul de la Bucha” și a sărutat drapelul Ucrainei trimis din orașul ucrainean unde, după retragerea trupelor ruse, au fost descoperiți oameni legați și împușcați în plină stradă, dar și gropi comune în apropierea bisericii, relatează Reuters.

Masacrul de la Bucha, în apropiere de Kiev, au stârnit un val de revoltă la nivel global, cerându-se judecarea Rusiei pentru crime de război, în vreme ce președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a vorbit despre ”execuții” și ”genocid” comise de armata rusă.

“Ultimele vești de pe frontul din Ucraina, în loc să aducă alinare și speranță, au adus noi atrocități, cum ar fi masacrul de la Bucha”, a spus Francisc la sfârșitul audienței sale săptămânale.

“Opriți acest război! Faceți armele să tacă. Încetați să mai semănați moarte și distrugere”, a mai spus el, făcând trimitere la uciderea civililor nevinovați și fără apărare, de la femei la copii.

Suveranul Pontif a spus că steagul pătat, pe care erau scrise de mână mesaje și simboluri i-a fost adus marți chiar din Bucha.

“(Acest drapel) vine chiar din orașul martir Bucha”, a afirmat el, sărutându-l și ridicându-l pentru ca mulțimea să îl poată vedea. Cele câteva mii de persoane au început să aplaude.

Apoi, a chemat alături de el un grup de copii veniți marți din Ucraina.

“Acești copii au fost siliți să fugă din țara lor și să vină într-un loc sigur. Acesta este rezultatul războiului. Să nu-i uităm, și să nu uităm poporul ucrainean”, a mai afirmat el, după care a oferit fiecărui copil câte un ou de Paște din ciocolată.

Duminică, Papa Francisc declara că ia în calcul o vizită la Kiev.

De sâmbătă și până acum continuă să apară tot mai multe dovezi ale crimelor comise de armata rusă. Peste 300 de oameni ar fi fost uciși din informațiile furnizate de autoritățile locale până la această oră.

Imagini surprinse din aer de forțele armate ale Ucrainei arată blindate rusești staționate în Bucha (Bucea) deschizând focul asupra unui biciclist care merge pașnic pe drum, trupul acestuia fiind descoperit după ce ucrainenii au recapturat orașul, relatează Ukrayinska Pravda.

Sursa: hotnews.ro

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.