(VIDEO) Perfectarea unui pașaport a devenit o provocare pentru moldoveni. Haosul creat de noua conducere a ASP

0

Haos la Agenția Servicii Publice. Cetățenii care vor să-și perfecteze un pașaport în regim de urgență o pot face doar cu prezentarea unui bilet la avion. Din imaginile video publicate pe Facebook vedem că o tânără nu a putut să-și facă actele, deoarece are bilet la autocar. Absurdul constă și în faptul că cetățenii nu-și pot procura bilet la avion fără prezentarea pașaportului.
Totodată, cetățenii care vor să-și facă actele în regim obișnuit trebuie să se programeze din timp, dar locuri libere sunt abia la sfârșit de iulie sau început de august.

Criza pașapoartelor a început după ce noua conducere a ASP, numită de guvernul PAS, a anulat o licitație pentru procurarea blanchetelor pentru pașapoarte și a anunțat propriul tender. Chiar dacă câștigătorul a fost ales, procedura de livrare a blanchetelor durează o perioadă mai lungă. Conducerea precedentă a ASP a atenționat guvernarea PAS că numărul de blanchete rămase în stoc este limitat și dacă licitația va fi anulată, moldovenii nu-și vor putea perfecta actele.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.