Vitalie Mihalache, despre reorganizarea Direcției care o conduce: Avem nevoie de oameni calificați, specialiști care să elaboreze planuri, proiecte și strategii în domeniu

0

Completarea statelor de personal ale Direcției este una necesară, în contextul în care în care instituția are în subordine mai multe entități precum: ÎM REI „Lumteh”, ÎM Regia „Exdrupo”, ÎM „Parcul Urban de Autobuze” și ÎM ”Regia Transport Electric Chișinău”. Cel puțin asta spune 𝐬̦𝐞𝐟𝐮𝐥 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜 𝐬̦𝐢 𝐂𝐚̆𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐞, 𝐕𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢𝐞 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐥𝐚𝐜𝐡𝐞.

Comentariul său vine în urma unor declarații în CMC 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐬𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐫𝐞𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢: „Am văzut mai multe interpretări referitor la reorganizarea Direcției Transport și Căi de Comunicație și regretăm că este politizat subiectul, deși mulți dintre cei care critică public cunosc că acest lucru este foarte necesar pentru dezvoltarea mai multor proiecte de care este responsabilă Direcția.

Avem nevoie de oameni calificați, specialiști care să elaboreze planuri, proiecte și strategii în domeniu cum ar fi, oraș inteligent, crearea de parcări, dezvoltarea transportului alternativ și altele.

Mai mult ca atât, la elaborarea proiectului de reorganizare s-a ținut cont de concluziile şi recomandările raportului analitic al UNDP privind evaluarea managementului resurselor umane ale Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație și a întreprinderilor din gestiunea acesteia, dar și de recomandările proiectului „MOVE IT like Lublin”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Primăria municipiului Chișinău””, a declarat Mihalache.

În prezent, DGTPCC elaborează, promovează și realizează politici unice în domeniul transportului public, circulației rutiere și pietonale, parcărilor publice, iluminatului stradal, infrastructurii rutiere și a căilor de comunicație, în conformitate cu prevederile Planului urbanistic general de dezvoltare al municipiului Chișinău și ale strategiilor de dezvoltare aferente, aprobate de CMC.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.