Voronin, către PAS: Ridicați mâna asupra celui mai sfânt simbol – Panglica Victoriei, mi-i rușine de tot ce se petrece aici

0

O rușine pentru Parlament. Așa a calificat președintele PCRM, Vladimir Voronin, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, votul final dat de majoritatea PAS pentru scoaterea în afara legii a mai multor însemne, printre care și Panglica ”Sfântul Gheorghe”.

Cel de-al treilea președinte al țării și-a început discursul cu o strofă dintr-o melodie dedicată Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Vladimir Voronin a declarat că, în Moldova, aproape în fiecare familie sunt părinți, bunei, străbunei, care au luptat în cea de-a doua conflagrație mondială. Deputatul i-a amintit lui Lilian Carp, autorul acestui amendament, că și bunelul lui a luptat în acest război și a fost decorat cu una dintre cele mai înalte distincții. ”Bunelul lui Lilian Carp este decorat cu ”Ордин Славы, III степени”, unicul ordin pentru soldați. Doamna prim-ministru, bunelul ei este decorat cu Medalia ”Pentru Victorie”. Tatăl meu eu nu am avut noroc să îl cunosc, a căzut apărând Kievul și noi acum ridicăm mâna asupra celui mai sfânt simbol – Panglica Victoriei. Ne este rușine. Cum nu s-ar explica și vorbi despre aceasta, în fiecare familie, buneii, străbuneii, toți au fost. Au fost decorați și cei care au trecut în 43-44, Armata Română a trecut împotriva fasciștilor, chiar Regele Mihai are cea mai înaltă distincție Medalia ”Pentru Victorie” și noi acum ridicăm mâna la ce e mai sfânt, îmi este rușine. Sunt împotriva la toate acestea! Mi-i rușine de tot ce se petrece aici”, a declarat președinte PCRM. Amintim, joi, 14 aprilie, 53 de deputați PAS au votat în lectură finală proiectul de lege care prevede interzicerea Panglicii ”Sfântul Gheorghe” și a mai multor însemne, precum litera ”Z”. Amendamentul la Codul Contravențional a fost propus de deputatul PAS, Lilian Carp. Astfel, se interzice purtarea de ” drapele, benzi, panglici colorate, precum banda bicoloră sau negru- portocaliu, embleme, elemente grafice, litere sau cifre, insigne, uniforme, sloganuri, forme de salut, precum și alte asemenea însemne utilizate de către participanții la acțiuni de agresiuni militare, crime de război și crime împotriva umanității”. Persoanele care vor încălca noile norme riscă amendă de până la 9000 de lei sau muncă în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. Amenda în cazul persoanelor juridice se ridică până la 18000 de lei. Noile interdicții vor intra în vigoare odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.