Zeci de japonezi s-au oferit voluntari să lupte pentru Ucraina

0

Câteva zeci de japonezi au răspuns la un apel ucrainean pentru voluntari străini care să lupte împotriva invaziei Rusiei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut duminică formarea unei „legiuni internaționale”, ceea ce a determinat zeci de persoane din Statele Unite și Canada să se ofere voluntari.

Începând de marți, 70 de japonezi – dintre care 50 de foşti membri ai Forţelor de Autoapărare ale Japoniei şi doi veterani ai Legiunii Străine franceze – au depus cereri pentru a deveni voluntari, a scris cotidianul Mainichi Shimbun, citând o companie din Tokyo care se ocupă de voluntari.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Ucrainei în Japonia a recunoscut că a primit apeluri de la persoane „care doresc să lupte pentru Ucraina”, dar a spus că nu știe nimic mai mult despre voluntari.

Într-o postare pe reţelele de socializare din 28 februarie, ambasada a mulţumit japonezilor pentru numeroasele lor solicitări de informaţii despre voluntariat, dar a adăugat o precizare.

Într-o nouă postare pe Twitter publicată miercuri, Ambasada Ucrainei în Japonia a precizat că se caută voluntari cu experienţă în domeniul medical, IT, comunicaţii sau în lupta împotriva incendiilor. Nu a fost clar dacă posturile de voluntari sunt la distanţă sau dacă implică deplasări în Ucraina.

Japonia le-a transmis cetăţenilor săi să renunţe la călătoriile în Ucraina din orice motiv, avertisment reiterat miercuri de secretarul-şef al cabinetului, Hirokazu Matsuno, care a declarat că era la curent cu informaţiile despre voluntari.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.